topbanner

Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή εκδρομή του Νεανικού Ορθοδόξου Συνδέσμου με τη συμμετοχή 50 νέων από τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας μας που βρίσκονται κυρίως στο λεκανοπέδιο.

ekdromi feneos 2017 1

Αρχικός προορισμός μας ήταν το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στην Φενεό Κορινθίας ή αλλιώς και «Κορινθιακή Ελβετία», όπως αποκαλείται, όπου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την ιστορία της Μονής και την συμβολή της στον Αγώνα του 1821. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Μονή διατηρείται σε άριστη κατάσταση το «Κρυφό Σχολειό», πάνω από τον Νάρθηκα του Καθολικού, που λειτουργούσε κατά τα χρόνια της Οθωμανικής Κυριαρχίας. Αμέσως μετά την ξενάγηση μας προσφέρθηκε από μοναχό της Μονής γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο, το οποίο παρασκευάζεται από τους ίδιους με τα άνθη που καλλιεργούν μέσα στην Μονή.

ekdromi feneos 2017 2

ekdromi feneos 2017 3

ekdromi feneos 2017 4

ekdromi feneos 2017 5

Επόμενος προορισμός, το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, το οποίο βρίσκεται μέσα στην τεχνητή λίμνη Δόξας, κάτω από την Μονή του Αγίου Γεωργίου.

ekdromi feneos 2017 6

Εκεί ψάλαμε την παράκληση του Αγίου και σε αυτό το ιδιαίτερα ειδυλλιακό τοπίο βγάλαμε την αναμνηστική μας φωτογραφία.

ekdromi feneos 2017 7

ekdromi feneos 2017 8

ekdromi feneos 2017 9

ekdromi feneos 2017 10

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής μας ήταν η περιοχή της Στυμφαλίας, όπου εκεί καταλύσαμε για το μεσημβρινό μας γεύμα.

ekdromi feneos 2017 11

ekdromi feneos 2017 12

Την εκδρομή συνόδευσε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Νε.Ο.Σ καθώς και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου Κλήμης, όπου είχε την ευκαιρία να σχετισθεί με νέους και να μιλήσει μαζί τους για διάφορα πνευματικά θέματα. Επίσης, την εκδρομή συνόδευσαν και οι Μητροπολιτικοί Συντονιστές Ζαχαρούλα Στέφα (Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών), Μέλλου Βαρβάρα (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς & Σαλαμίνας), Σιμέλα Λαζαρίδη (Ιερά Μητρόπολη Αττικής & Βοιωτίας), και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (Ιερά Μητρόπολη Ωρωπού & Φυλής).

Κατά την διαδρομή είχαμε την ευκαιρία να ψάλλουμε χριστιανικούς ύμνους αλλά και να τραγουδήσουμε παραδοσιακά τραγούδια.

ekdromi feneos 2017 13

Η προσκυνηματική και ψυχαγωγική αυτή εξόρμηση ήταν ωφέλιμη για όλους όσους έλαβαν μέρος από κάθε άποψη και η ευχή ήταν να επαναλαμβάνονται τέτοιες σημαντικές ευκαιρίες υγιούς νεανικής συναναστροφής και επικοινωνίας.