Νέα

Νέα έκδοση: Η Αγία Νεομάρτυς Κασσάνδρα Υψηλάντη η Τραπεζουντία, «Η Γιαγιά της Ελληνικής Επανάστασης»

Ύστερα από τρεις αιώνες και πλέον μια σπουδαία γυναίκα, μια μεγάλη προσωπικότητα της ιστορίας και ευεργέτιδα του Έθνους μας, πραγματική ηρωίδα και Μάρτυρας της εποχής της τουρκοκρατίας βγαίνει επιτέλους από την αφάνεια, σημειώνει στον πρόλογό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος. Πρόκειται για τη Μικρασιάτισσα, Αγία Κασσάνδρα Υψηλάντη την εκ Τραπεζούντος του Πόντου, η οποία μαρτύρησε με τον φρικτότερο τρόπο στη γενέτειρά της, το έτος 1677, σε ηλικία 33 ετών.

epilegmeno Ag Kassandra exof 11

Εκτός από την ευγενή γενιά της, η αγάπη της για τον Θεό και την Πατρίδα, η μεγαλοψυχία και η ελεημοσύνη της, και κυρίως, η εκούσια θυσία της, τήν κατέστησαν ως φυσιογνωμία, κομβικό σταθμό στην ιστορική διαδρομή των οικογενειών Υψηλάντη και Μουρούζη, σε μια διάδοχη κατάσταση αφοσιωμένων πατριωτών που αιώνες αργότερα, θα κατέληγε στον Αρχηγό του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821, Αλέξανδρο Υψηλάντη.

Η Αγία Νεομάρτυς Κασσάνδρα Υψηλάντη η Τραπεζουντία, «η γιαγιά της Ελληνικής Επανάστασης» είναι ο τίτλος του Υμνοαγιολογικού βιβλίου που εκδίδεται για πρώτη φόρα από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου, όπου και θησαυρίζονται τα Ιερά Λείψανα της Νεομάρτυρος.

Στην παρούσα έκδοση δημοσιεύεται για πρώτη φορά πλήρης η Ασματική Ακολουθία της μνήμης της Αγίας και ο Παρακλητικός Κανών προς αυτήν. Περιλαμβάνεται επίσης, ο βίος και για πρώτη φορά η ιστορία των Ιερών Λειψάνων της. Παρουσιάζεται ακόμη, φωτογραφικό υλικό από τις τελετές της ενδύσεως, καταθέσεως σε αργυρά Λάρνακα, υποδοχής και εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων της Νεομάρτυρος στον Ι. Π. Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου τη χρονιά που πέρασε. Πρόκειται για μια επιμελημένη με ιδιαίτερη αγάπη και ευλάβεια έγχρωμη έκδοση 80 σελίδων, σε ποιοτικό σαμουά χαρτί, διαστάσεων 21 Χ 29 εκ. (βλ. ΕΔΩ).

ISBN: 978-618-86647-0-8

Πληροφορίες διάθεσης: 690 9199967