Δραστηριότητα

Αιμοδοσία στην Αρχιεπισκοπή

Την Κυριακή, 18/31 Μαΐου 2020, ο «Νεανικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος» της Εκκλησίας μας πραγματοποίησε την εαρινή αιμοδοσία του, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος «Ο Μέγας Αθανάσιος», στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Aimod 4

Aimod 1Η αιμοδοσία οργανώθηκε σύμφωνα με τις υγειονομικές απαιτήσεις της Πολιτείας λόγω της πρόσφατης πανδημίας του κορωνοϊού. Τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και οι διακονητές και αιμοδότες φορούσαν εξ ανάγκης προστατευτικά καλύμματα προσώπου κατά την είσοδό τους στον χώρο, στο ευρύχωρο ισόγειο του Ναού, και τηρούνταν οι απαιτούμενες αποστάσεις.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό και η αιμοδοσία ολοκληρώθηκε με πολύ καλά αποτελέσματα. Την αιμοδοσία στήριξαν κυρίως οι Ενορίες της Αρχιεπισκοπής ( Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης, Ι.Ν. Παναγίας Προυσσιώτισσας, Ι.Ν. Αγίου Φανουρίου), του Πειραιά (Ι.Ν. Αγίου Παύλου, Ι.Ν. Αγίου Μηνά) και η Ενορία των Αγίων Πάντων Θήβας.

Aimod 4Με την παρουσία του μας τίμησε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Νεανικού Ορθοδόξου Συνδέσμου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου κ. Κλήμης, ο Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Τσίκουρας και ο εφημέριος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Νάσσος.

Τις θερμές μας ευχαριστίες εκφράζουμε προς τον εφημέριο του Ναού π. ΝικηφόροΝάσσο, την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου και τον πρόεδρο αυτής κ. Ηλία Κατσουρίδη για την αγαστή συνεργασία που είχαμε ακόμα μια φορά σχετικά με την διεξαγωγή της αιμοδοσίας μας και τον υπεύθυνο του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής κ. Γεώργιο Κυριακόπουλο, που για άλλη μια φορά μας συνέδραμε με τα εδέσματα τα οποία προσφέρθηκαν στους αιμοδότες.

Aimod 5

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι κλήθηκαν να εργασθούν για την επιτυχή διεξαγωγή της αιμοδοσίας κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν στην πατρίδα μας και σε όλο τον κόσμο το τελευταίο διάστημα.

Ευχαριστούμε τους αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και «έδωσαν το χέρι τους σε αυτούς που χρειάζονται αίμα».

Όσοι αδερφοί δεν μπόρεσαν να προσέλθουν στην προγραμματισμένη αιμοδοσία για διάφορους λόγους, μπορούν να προσφέρουν μια φιάλη αίματος σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο με την ένδειξη: Νεανικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος

Γραμματεία της Σ.Ε. του ΝεΟΣ