Νέα

Η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή «Ο Άγιος Φώτιος ο Μέγας»

Η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή «Ο Άγιος Φώτιος ο Μέγας», υπό την δικαιοδοσία της επαρχιακής Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής, και εντός των ορίων της Ιεράς Επισκοπής Έτνα και Πόρτλαντ είναι ένας νέος εκπαιδευτικός οργανισμός της Εκκλησίας μας στην αμερικανική ήπειρο, που κύριο στόχο έχει την παροχή σοβαρής ακαδημαϊκής και πρακτικής εκπαίδευσης, προετοιμάζοντας με τα κατάλληλα εφόδια τους αυριανούς κληρικούς, κατηχητές, ψάλτες και αγιογράφους που θα στελεχώσουν τις ενορίες μας και θα αναπτύξουν το ιεραποστολικό έργο τόσο σε Αμερική όσο και σε Καναδά.

Στεγάζεται σε ένα μεγάλο, ανακαινισμένο διώροφο συγκρότημα 975 τετραγωνικών μέτρων με καταλύματα και κοιτώνες χωρητικότητας δώδεκα μαθητών, κουζίνα και τραπεζαρία, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα διαλέξεων, μεγάλη βιβλιοθήκη, γραφεία διοικητικού και διδακτικού προσωπικού, ένα μικρό παρεκκλήσι και καταλύματα φιλοξενίας για τους επισκέπτες.

theologiki scholi amerikis 2017 2

Μέσα σε ένα ήσυχο, αγροτικό περιβάλλον των βουνών της βόρειας Καλιφόρνιας, ευνοϊκό για σοβαρή θεολογική μελέτη και πνευματική ανάπτυξη, προσφέρει στους μαθητές μία μοναδική ευκαιρία να μάθουν και να μελετήσουν την ορθόδοξη θεολογία στα πλαίσια της καθημερινής βίωσης της πνευματικής, ασκητικής και λειτουργικής παράδοσης της Ορθοδόξου Ανατολής.

 Πρόσφατα η Σχολή, μετά από ενέργειες του Σεβασμιωτάτου κ. Αυξεντίου και των στελεχών της σχολής, έλαβε και κρατική πιστοποίηση τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνοντάς της την δυνατότητα να απονέμει και μεταπτυχιακά διπλώματα στις θεολογικές σπουδές.

 Η ιστοσελίδα της σχολής, με περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τα εκπαιδευτικά της προγράμματα είναι: www.spots.school

theologiki scholi amerikis 2017 1