Νέα

Ο ΝεΟΣ στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

Το Σάββατο, 9/22-2-2020, ο Νεανικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος (ΝεΟΣ) της Εκκλησίας μας, πραγματοποίησε την χειμερινή του εκδρομή στο Προκόπι Ευβοίας, για προσκύνηση του θαυματουργού Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.

AgIoanRos1

Στον προσκυνηματικό Ναό του Αγίου 40 περίπου νέοι και νέες από διάφορα μέρη, υπό τον Θεοφ. Επίσκοπο Γαρδικίου Κλήμη και τους Μητροπολιτικούς Συντονιστές Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ζαχαρούλα Στέφα), Πειραιώς & Σαλαμίνος (Χρήστος Ιωακείμ) και Ωρωπού & Φυλής (Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου), απέδωσαν την εγκάρδια προσκύνησή τους στο μυρίπνοο άφθαρτο Λείψανο του Αγίου. Διαβάστηκε Παράκληση στον Άγιο και ψάλθηκαν τροπάρια. Ήταν μεγάλη και έκδηλη η ευλογία του, ώστε οι παριστάμενοι δεν ήθελαν να φύγουν από τον Ναό και κυρίως από την Λειψανοθήκη, διότι τους αιχμαλώτησε η γλυκύτητα και χάρη του θαυμαστού αυτού Αγίου της Ορθοδοξίας μας.

AgIoanRos2

AgIoanRos3
Η δυνατή βροχόπτωση εμπόδισε γενικά την κίνηση της ομάδος στα πέριξ του Ναού, στην ωραία κωμόπολη του Προκοπίου, αλλά οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο πολύ καλά οργανωμένο κατά τα τελευταία έτη Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, απέναντι από τον προκυνηματικό Ναό, στο οποίο θαύμασαν τα εκθέματα από τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλούτο του δυναμικού ελληνικού στοιχείου στην Μικρασία, από όπου ξεριζώθηκε τόσο βίαια πριν από έναν αιώνα.

AgIoanRos4

AgIoanRos5
Οι υπεύθυνοι του ΝεΟΣ, όπως πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, είχαν προβλέψει την διανομή σάντουϊτς, γλυκού και νερού σε όλους τους εκδρομείς.

Στην επιστροφή, κατά τις μεσημβρινές ώρες, η εκδρομική ομάδα του ΝεΟΣ στάθμευσε στην Χαλκίδα, στον χώρο της παλαιάς γέφυρας, όπου μπορεί κανείς να δει το παλιρροιακό φαινόμενο του Ευρίπου, για λίγες ώρες ξεκούρασης και περιδιάβασης, παρά το δυνατό κρύο και την βροχή. Στην Χαλκίδα συνάντησε την εκδρομική ομάδα και ο επί τούτο προσελθών π. Νικηφόρος Νάσσος, για να συμμετέχει στην συνέχεια και μέχρι την αίσια επιστροφή στην Αθήνα της ωραίας και ενδιαφέρουσας αυτής εκδρομικής εξόρμησης.

AgIoanRos6
Γενικά οι εντυπώσεις ήταν πολύ θετικές, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, διότι επρόκειτο για καλή ευκαιρία δυνάμωσης της πίστης και σύσφιγξης των αδελφικών σχέσεων των συμμετεχόντων.