Νέα

Προσφώνηση Σεβ. Δημητριάδος εκ μέρους του εκπροσώπου του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών κ. Καλλίνικε.
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Δημητριάδος κ. Φώτιε.
Άγιοι Συνοδικοί Αρχιερείς.
Τίμιο Πρεσβυτέριο.
Αγαπητοί Μοναχοί και Μοναχές.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.
ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ!

enthFotiou7

Με αισθήματα, ιδιαίτερης χαράς και ευλογίας, βαθυτάτου σεβασμού στο πρόσωπό σας, υποδεχόμαστε σήμερον 22 Νοεμβρίου του έτους 2015, κατά το πάτριο Ορθόδοξο εορτολόγιο (5 Δεκεμβρίου ν.ημ.), στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον Καθεδρικό περικαλλή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Βόλου, τον ψηφισθέντα και εκλεγέντα, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας, τον νέο Μητροπολίτη μας κ. Φώτιο. Ο οποίος από σήμερον, αναλαμβάνει τόσο την διοικητικήν, όσο και την Πνευματικήν μέριμνα της αγωνιζομένης Εκκλησίας της Δημητριάδος. Μιας Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατε, ιστορικής σημασίας, του ιερού Αγώνος των Γ.Ο.Χ..Όταν οι Μητροπολίτες, σε όλη η Ελλάδα, πλην τριών εξαιρέσεων, το 1924 με την παράνομη αλλαγή του ημερολογίου, σιώπησαν!

Εδώ στην Μητρόπολη της Δημητριάδος, ο προκάτοχος σας, Μητροπολίτης Γερμανός, με το ιερατείο και τον Ορθόδοξο λαό του Βόλου, πιστοί στην πατρώα ευσέβεια και στις ιερές επιταγές των Αγίων Πατέρων, σήκωσαν το ανάστημά τους, ύψωσαν την φωνή τους, και υπερασπίστηκαν την Ορθοδοξία, χωρίς φόβο και δισταγμό. Άλλοι διώχθηκαν, άλλοι φυλακίσθηκαν, άλλοι εξορίστηκαν, κι όλα αυτά για την ομολογία της πίστεως. Αλλά όσοι επιδίωξαν να αφανίσουν την Εκκλησία μας, αφανίστηκαν οι ίδιοι. Η Εκκλησία μας όμως υπάρχει και αγωνίζεται και θα υπάρχει και θα αγωνίζεται εις τους αιώνας, με την βοήθεια του Θεού πάντοτε.

Έπειτα η χάρις του Θεού έστειλε στην Μητρόπολη αυτή, έναν άλλον ΆΞΙΟ αγωνιστή και υπερασπιστή της Ορθοδοξίας, τον Μακαριστό Επίσκοπο Χρυσόστομο Νασλίμη, ο οποίος άφησε μεγάλη πνευματική παρακαταθήκη, όχι μόνον στην Ιερά Μητρόπολή μας, αλλά και σε όλη την Εκκλησία των Γ.Ο.Χ..

Και βέβαια δεν θα μπορούσαμε να μην μνημονεύσουμε και το πρόσωπο του ασθενούντος πρώην Μητροπολίτη μας, Σεβασμιωτάτου κ. Μαξίμου, ο οποίος αφήνει έργο πλούσια πνευματικό, και άξιο σεβασμού, στην Εκκλησία μας.

Όλοι μας, κλήρος και λαός, προσευχόμαστε στον Άγιο Τριαδικό Θεό για την υγεία του Σεβασμιωτάτου κ. Μαξίμου και θερμά τον παρακαλούμε, εκεί που είναι να εύχεται στον Άγιο Τριαδικό Θεό για όλους μας.

Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχα μας κ. Φώτιε!
Εκ μέρους του Ιερού κλήρου και του περιούσιου λαού του Θεού, σας καλωσορίζουμε στην Ιερά Μητρόπολή Δημητριάδος των Γ.Ο.Χ.

Και είναι ιδιαίτερη η χαρά για όλους μας σήμερα, αλλά ιδιαίτερη χαρά για μένα, μιας και είμαι δική σας χειροτονία.

Γνωρίζουμε, Σεβασμιώτατε, ότι είστε μοναστηριακή μορφή, ταπεινή μορφή, γνωρίζουμε ότι είστε φιλακόλουθος, γνωρίζουμε ότι έχετε πνευματική και ακαδημαϊκή μόρφωση, γνωρίζουμε το Ιεραποστολικό σας έργο όχι μόνον στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και σε άλλες χώρες και ηπείρους του κόσμου, όπως στην Αυστραλία και την Αμερική.

Σε όλη αυτήν την πνευματικότητα, την οποία αντικρίζουμε στο πρόσωπό σας, Σεβασμιώτατε, στηρίζουμε τις ελπίδες μας, ότι η Ιερά Μητρόπολις της Δημητριάδος του Πατρίου Εορτολογίου βρίσκεται σε καλά χέρια, και πιστεύουμε ότι θα βρει τον Ορθόδοξο θεματοφύλακα των Ιερών μας Παραδόσεων.

Ειδικά σήμερα, Σεβασμιώτατε, που ζούμε μια εποχή πονηρή. Μιαν εποχή, που έχει ψυγεί η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, μιαν εποχή που έχει πληθυνθεί η κακία, η πονηρία, η αθεΐα και οι αιρέσεις, με αποκορύφωμα την παναίρεση του Οικουμενισμού, αλλά και κάθε άλλη αμαρτία και πρέπει να σας πω ότι ο Βόλος είναι η πρωτεύουσα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού στον Ελλαδικό χώρο. Θα έχετε αρκετή δουλειά εδώ στον Βόλο.

Αλλά να είστε βέβαιος, Σεβασμιώτατε, ότι εμείς οι ιερείς και ο λαός του Βόλου, θα σταθούμε στο πλευρό σας, για την υπεράσπιση της αγωνιζομένης Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, αλλά και την διάδοση του Θείου Λόγου, όπως η Ορθόδοξη παράδοση μας διδάσκει.

Σας υποδεχόμαστε εις τις αυλές της Ιεράς Μητροπόλεως μας με αισθήματα υιικής χαράς, αγάπης και σεβασμού, ως Ποιμενάρχη και Πατέρα μας. Δόξα τω Θεώ!

Με αυτά τα ελάχιστα λόγια, αλλά λόγια από καρδιάς, Σεβασμιώτατε, στρεφόμαστε προς τον Δεσπότη Χριστό και τον παρακαλούμε θερμά και ταπεινά: "Τον Δεσπότην και Αρχιερέα ημών, Κύριε φύλαττε, εις πολλά έτη".
Να είστε πάντοτε ΆΞΙΟΣ!